U Sarajevu u aprilu prva regionalna konferencija o turizmu u BiH

“Sarajevo Tourism Summit”, prva regionalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, bit će održana 26. i 27. aprila 2023. u Sarajevu.

Cilj summita je okupiti stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo više od 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Summit će biti održan u formi panel diskusija, proučavanja primjera i prezentacija, a već je potvrđeno više od 30 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Također, učesnici će imati priliku prisustvovati master vinskom show programu, spirit & olive oil degustaciji, te show prezentacijama za coffee & chocolate. U sklopu summita bit će organizirani i izložbeni prostori za sponzore i prijatelje summita iz različitih segmenata.

Teme koje će biti obrađivane na summitu su: Investicije u turizmu/destinacije, hotelijerstvo, zapošljavanje, edukacija u turizmu, MICE potencijali, trendovi u hotelijerstvu planinski hotel, fine dining experience, influence experience itd.

Više detalja o Summitu kao i načinu kako prisustvovati kroz kotizacije dostupno je na linkovima www.tourismsummit.ba ili na mail adresi [email protected], najavljeno je iz Business Concierge Center Sarajevo.

(FENA)