U Visokom otvoren 15. sajam ‘Dani organske proizvodnje’

Izložbeno – prodajni sajam “Dani organske proizvodnje” održava se u Visokom u organizaciji Asocijacije organskih proizvođača Srednjobosanskog kantona (SBK) i pod pokroviteljstvom Grada Visoko, a 15. po redu sajam danas je otvorio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Zelena polja su, kako je rekao Ganić, osnov našeg zdravog života i tim motom se vodi Gradska uprava Visoko uz podršku poljoprivrednim proizvođačima.

– Za razliku od 2020. kada je za poljoprivrednu podršku utrošeno 60.000 KM, mi smo u 2021. osigurali oko 420.000 KM. Poljoprivredni proizvođači zaslužuju ne pomoć, nego podršku kako bi se razvijali i kako bismo imali što više zdrave hrane. Ono po čemu smo bogati jeste upravo ova proizvodnja, kojom hranimo velikim dijelom Sarajevo, jednim dijelom Zenicu, a hvala Bogu ostaje i nama. Cijenimo ono što ovi ljudi rade, podržite ih i vi, jer nije se lahko baviti poljoprivrednom proizvodnjom – istaknuo je Ganić.

Uime organizatora obratili su se predsjednik Udruženja „Organsko FBiH“ Sejad Herceg i uime visočkih proizvođača Vladimir Ferzanović koji su pozdravili goste i izlagače, a gradonačelniku uručili i prigodne poklone, saopćeno je iz Grada Visoko.

Biznis.ba / FENA