Udruženje poslodavaca KS pozdravilo prihvatanje njihovih inicijativa

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo (UPKS) izrazilo je zadovoljstvo prihvatanjem njihovih inicijativa od Vlade KS na tematskoj sjednici, posvećenoj rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta.

Udruženje poslodavaca KS aktivno je učestvovalo u pripremi ove tematske sjednice.

Iz Udruženja podsjećaju da su početkom marta uputili inicijative premijeru KS Edinu Forti i predsjedavajućem Skupštine KS Elmedinu Konakoviću za formiranje koordinacionog tijela za parafiskalne namete u KS, donošenje Uredbe o procjeni uticaja propisa, zatim izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine KS, Poslovnika o radu Vlade KS te inicijativa za uključivanje reprezentativnih socijalnih partnera na području KS-a u upravna tijela i programske savjete.

– Zahvaljujemo premijeru Forti i svim ministrima u Vladi KS koji su prihvatili sve naše inicijative upućene Vladi KS. Na ovaj način su pokazali spremnost na partnerski odnos sa socijalnim partnerima i zajedničko djelovanje u pravcu rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta. Inicijative koje je UPKS predložio, a Vlada KS prihvatila, će sigurno doprinijeti da naš Kanton, ali i država u cjelini u narednom periodu imaju još bolje uvjete za poslovanje, investiranje, otvaranje novih radnih mjesta, smanjenje sive ekonomije i crnog tržišta – istaknuo je predsjednik UPKS Safudin Čengić.

Dodao je da je zajednički interes da Kanton Sarajevo postane još privlačnija destinacija za poslovanje, bolji i kvalitetniji život svih njegovih stanovnika.

– Prihvaćeni set inicijativa je prvi korak, a Udruženje poslodavaca KS već ima pripremljen i drugi set inicijativa koji će u narednom periodu uputiti prema Vladi KS – kazao je Čengić, saopćeno je.

 

Biznis.ba / FENA