USAID “Diaspora Invest” okupio 35 poduzetnika u Trebinju

Na skupu je učešće uzelo 35 poduzetnika i predstavnika lokalne zajednice.

“Raste interes za investicije u ovaj dio Bosne i Hercegovine, te današnji skup pokazuje da zajednica prepoznaje potencijal dijaspore. U razgovoru sa učesnicima saznali smo važne detalje o perspektivama razvoja u lokalnoj zajednici, izazovima i prilikama koje se pružaju. Poziv koji je otvoren osigurava šanse za podršku dijasporskim investicijama, omogućava učešće u nabavci stalnih sredstava te otvara prilike za saradnju u različitim aspektima”, poručuju iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.

Organizatori napominju da je do isteka roka za prijavu ostalo više od pola mjeseca, te da je adekvatno informisanje javnosti ključ ka preciznom mapiranju potencijalnih korisnika ove vrste podrške.

“USAID Projekat ‘Diaspora Invest’ je kroz grant program podržao već 34 kompanije, a zajedno sa tehničkom asistencijom, broj tih firmi prelazi 50. Online aplikacija je dostupna kroz deset koraka na web- stranici Diasporainvest.ba, te pozivamo sve zainteresirane da nas kontaktiraju, kako bi dobili pravovremene i precizne informacije o procedurama i pravilima izbora. Konačno, ove info sesije, dokaz su potrebe nastavka saradnje i podrške investicionim projektima dijaspore. Za sutra, 14.3., u Opštini Pale je zakazana info sesija u 11 sati, a 18.3. ćemo imati i završnu sesiju u Privrednoj komori Kantona Sarajevo, također u 11 sati”, zaključuju iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.

Biznis.ba