Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu BIT u Milanu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je, od 10. do 12. februara, prvi put predstavila turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu.

Turisti iz Italije iskazali su veliko interesovanje za posjetu Sarajevu, koja bi, tvrde mnogi od njih, bila mnogo češća i jednostavnija kada bi bila uvedena direktna avionska linija Milano –  Sarajevo.

Italijani spadaju među top deset posjetilaca u Kantonu Sarajevo, pokazuje statistički izvještaj za 2018. godinu.

Osim mnogobrojnih turista i turističkih djelatnika, posebna gošća na štandu Turističke zajednice  Kantona Sarajevo bila je Jasna Martinčević, iz konzulata BiH u Milanu, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Na sajmu je učestvovalo više od 2.000 turističkih izlagača, a posjetilo ga je više od 60.000 posjetilaca. Sajmište je smješteno u centru Milana, što omogućava bolju komunikaciju i jednostavnost pristupa i pruža mogućnosti B2B susreta, te iz godine u godinu ojačava umrežavanje turističkih djelatnika.

Sajam BIT je jedan od vodećih i najvećih sajmova u svijetu, te najznačajniji i najpoznatiji sajam u Italiji, koji se svake godine održava u Milanu još od 1980. godine. Okuplja menadžere, stručnjake iz područja turizma i brižljivo odabrane, ciljane kupce iz različitih geografskih područja i proizvodnih sektora.

Biznis.ba / FENA