Višković: Razgovori s austrijskim investitorima o preradi voća i povrća

Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković ukazao je danas da je među prioritetima Vlade privlačenje investicija u realni sektor, povećanje plaća, otvaranje novih radnih mjesta, kao i unapređenje poslovne klime i podrške domaćim i stranim investitorima.

Tokom razgovora s ambasadoricom Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann naglasio je da je rad Predstavništva tog bh. entiteta u Beču usmjeren na promociju privrednih potencijala, te uslova i prednosti za ulaganje i poslovanje, s ciljem proširenja dosadašnje dobre saradnje s privrednicima i privrednim udruženjima iz te zemlje.

Naveo je da RS raspolaže značajnim resursima u oblasti poljoprivrede, posebno u sektoru prerade voća i povrća, o čemu se intenzivno razgovara s potencijalno zainteresovanim austrijskim investitorima, saopćeno je iz entitetske vlade.

Višković je naveo da je RS opredjeljena za evropski put i da su njene institucije među prvima u BiH koje ispunjavaju svoje obaveze u procesu evropskih integracija, što potvrđuje i činjenica da je Vlada RS-a prva verifikovala objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske unije.

 

Biznis.ba / FENA