Višković: Učiniti sve da se riješi pitanje gipsare

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Šipovu da će Vlada učiniti sve što je u njenoj moći da bi bilo riješeno pitanje gipsare “Volari” u ovoj opštini.

Višković je naveo da su neki od načina za rješavanje pitanja nerada gipsare pokretanje stečaja ili dodjeljivanje koncesije drugom zainteresovanom investitoru.

“Vlada će razmotriti i brzo dati svoj odgovor na sve ono što je načelnik opštine danas kandidovao kao pitanja koja treba riješiti”, rekao je Višković novinarima.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi o razvoju realnog sektora u ovoj opštini, kroz korišćenje prirodnih resursa gipsa, šume, vode i poljoprivrednih potencijala.

Višković je naveo da je razgovarano i o svim bitnim pitanjima za razvoj opštine kao što je asfaltiranje lokalnih puteva, koje je u planu za narednu godinu, ali i o radu javnih preduzeća kao što su “Pošte Srpske” i Poreska uprava.

“Plan Opštinske uprave je da iduće godine bude asfaltiran dobar dio lokalnih puteva, a dobili su i podršku da to riješe”, istakao je Višković.

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač izrazio je zadovoljstvo posjetom predsjednika Vlade ovoj lokalnoj zajednici, te naveo da je na sastanku bilo riječi i o infrastrukturnim projektima, čija realizacija je u toku.

“Očekujemo saradnju, prije svega, u realnom sektoru koji koristi prirodne resurse, poput šume, gipsa. Dogovorili smo određene stvari, a vjerujem da će rezultati vrlo brzo biti vidljivi”, rekao je Kovač.

 

Biznis.ba / SRNA