Vlada RS-a traži raspodjelu sredstava na ime dozvole za 4G mrežu

Vlada Republike Srpske (RS) podržala je odluku o dozvolama za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje javnih elektronskih komunikacijskih usluga putem mobilnih pristupnih sistema, koju je Savjet ministara BiH usvojio na sjednici održanoj 11. marta 2019. godine.

Kako navode iz entitetske vlade, podržavaju donesenu odluku sa aspekta potrebe za uvođenjem 4G mreže u BiH, ali traže od Savjeta ministara BiH da izmijeni odluku tako da u njoj bude jasno definisana raspodjela sredstava na ime dodijeljene dozvole, uz prethodno pribavljenu saglasnost Vlade RS-a.

Na sjednici u Banjoj Luci usvojen je i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana zapošljavanja u RS za 2018. godinu, u kojoj je posao dobilo 4.866 lica, uključujući zaposlene u 2017. godini za koje je izvršen povrat poreza i doprinosa, za šta je ukupno utrošeno 15.519.178,60 KM.

Prihvaćen je Akcioni plan zapošljavanja u RS za 2019. godinu, a Vlada RS i „Zavod za zapošljavanje RS“ obezbijedili su sredstva u ukupnom iznosu od 16.126.710 KM, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske vlade.

Biznis.ba / FENA