Vučić i Hill otvorili prvi let ‘Air Serbia’ za Chicago

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu, Christopher Hill svečanim presijecanjem vrpce na aerodromu “Nikola Tesla”, rano jutros su otvorili prvi let nacionalne avio-kompanije “Air Serbia” za Chicago.

– Ovo je važan i veliki dan za nas, ovdje ima mnogo novinara koji nisu ni rođeni kada je prestao da postoji let između Beograda i Chicaga prije 31. godinu. Danas je “Air Serbia” jedina kompanija u regionu kojom možete da letite u dva velika američka grada – New York i Chicago. Ne postoji ni bolja kompanija, ni bolji grad za vezu sa SAD. Ako pogledate vrijeme u koje polijeće avion, razumjet ćete da on stiže u Chicago u najbolje vrijeme – rekao je Vučić.

Od Chicaga do Beograda leti se manje od 10 sati, a od Beograda do Chicaga nešto manje od 11 sati.

– Mi smo prve dvije i po godine gubili novac na liniji Beograd-New York, dok je to danas najprofiltabilnija linija. Imali smo dovoljno snage i strpljenja da izdržimo sve i danas je to bukvalno najuspješnija i najprofitabilnija linija. Vjerujemo da će to biti i sa Chicagom i to za još manje vremena. To je velika stvar za nas, rekao je Vučić.

Biznis.ba