Wizz Air će od decembra iz Banje Luke letjeti za Hamburg

Najbrže rastuća evropsak aviokompanija Wizz Air danas je najavila novu rutu Banja Luka – Hamburg (Njemačka). Letovi na ovoj liniji počinju 17. decembra 2021. godine i to dva puta sedmično.

Karte su već dostupne online na web stranici Wizz Aira i putem mobilne aplikacije, po cijenama već od 29,99 eura/58,99 KM, što je cijena karte ujednom smjeru, uključujući administrativnu naknadu.

U cijenu je uključena jedna ručna torba (maksimalno 40x30x20cm). Torba s točkićima i svaki prijavljeni prtljag podliježu dodatnim naknadama. Cijena se odnosi samo na rezervacije izvršene na wizzair.com i WIZZ mobilnoj aplikaciji. Broj mjesta po navedenim cijenama je ograničen.

“Nova linija će biti dopuna postojećem redu letenja Wizz Aira sa Međunarodnog aerodroma Banja Luka i potvrđuje posvećenost ove aviokompanije da putnicima nudi iznimno povoljne cijene i sigurne letove. Wizz Air nastavlja držati prednost u avioindustriji poručujući DA letenju i primjenjujući stroge zdravstvene i higijenske mjere za zaštitu putnika i posade. Iako HEPA filteri u svim Wizz Airovim avionima filtriraju 99,97 posto virusa i bakterija iz vazduha, novi protokoli podržavaju smjernice za fizičko distanciranje, osiguravaju ultra čisto okruženje u avionu i smanjuju svaku nepotrebnu interakciju i fizički kontakt, tako da se putnici Wizza mogu osjećati sigurnima dok putuju do svog odredišta”, saopšteno je iz ove kompanije.

Za dodatni mir pri planiranju putovanja Wizz Air preporučuje putnicima da svojoj rezervaciji dodaju WIZZ Flex zbog dodatne zaštite. Na taj način mogu izabrati putovanje drugog datuma ili za drugu destinaciju, kao i mogućnosti otkazivanja leta do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i uz dobijanje 100 posto izvorne cijene koju su platili za kartu koja se refundira u obliku aviokredita kompanije.

“Sretni smo što možemo najaviti proširenje naše mreže ruta iz Banje Luke dodavanjem druge destinacije u Njemačkoj – Hamburga. Wizz Air čini sve što je moguće da naši putnici uživaju u sigurnom i nesmetanom iskustvu putovanja. Naša ljubazna posada s nestrpljenjem očekuje da putnicima poželi dobrodošlicu u našoj mladoj i modernoj floti”, poručila je Paulina Gosk, voditeljica korporativnih komunikacija u Wizz Airu.

Biznis.ba