Zagrebački velesajam: Interliber okupio 300 izlagača iz 13 zemalja

Službeno je otvoren 41. međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber na kojem će do 18. studenog u dva paviljona izložbenog prostora na Zagrebačkom velesajmu svoju izdavačku ponudu predstaviti 300 nakladnika iz 13 zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

Na tisuće naslova knjiga, od kojih su neki ponuđeni po promotivnim cijenama, i ove godine privući će velik broj posjetitelja, očekuju organizatori.

S 300 izlagača, Interliber je najveći hrvatski sajam knjiga i učila koji se održava po 41. put.

Na sajmu sudjeluju izlagači iz Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rudije, SAD-a, Slovenije te Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Ove godine izdavači iz Bosne i Hercegovine predstavljaju se po prvi put pod zajedničkim nazivom Zajednica izdavača/nakladnika BiH koja dolazi iz Sarajeva i u kojoj su okupljeni najvažniji profesionalni bosanskohercegovački izdavači koji se duže vrijeme profesionalno bave objavljivanjem estetski vrijednih i društveno korisnih knjiga.

U Zajednici izdavača okupljeni su Buybook, Connectum, Dobra knjiga, Hrvatski leksikografski institut BiH, Malik Books, Naklada Mate, Synopsis, Unversity Press i Vrijeme.

Djelatnik Zajednice izdavača BiH Josip Pandžić kaže kako je okupljanje bh. izdavača na zajedničkom izložbenom prostoru na Interliberu najbolji način da se smanje troškovi pojedinim izlagačima.

Biznis.ba / AA