Zatvoren OREA Art Market, za Roditeljsku kuću prikupljeno više od 10.000 KM

Treći OREA Art Market uspješno je završen,a na njemu je više od 3.000 posjetilaca uživalo je u šarolikoj ponudi 58 izlagača, članova OREA zajednice.

Art Marketu je prisustvovao i veliki broj ličnosti iz javnog i kulturnog života, poput gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, ministra privrede Kantona Sarajevo Adnana Delića, američkog ambasadora Erica Nelsona, britanskog ambasadora Matthew Fielda, povjerenika Turističke zajednice KS Kenana Magode, Elmedina Konakovića, Emine Ganić, i drugih, saopćili su organizatori.

Poseban naglasak zaslužuje humanitarni segment OREA Art Marketa. OREA je sav prihod od prodatih ulaznica donirala za potrebe rada Roditeljske kuće udruženja Srce za djecu oboljelu od raka. Da taj iznos bude još veći, pobrinuli su se izlagači koji su donirali 5posto od ukupne prodaje, dok su posjetioci imali priliku dodatno podržati rad udruženja kroz lične donacije.

Platinasti sponzor Art Marketa, Galenika, se donacijom od 2.000 KM pobrinula da ovog puta prikupljeni iznos bude rekordan, koji je na kraju dvodnevnog događaja iznosio više od 10.000 KM.

– Hvala OREI i svim kreativcima što su ponovo pokazali svu svoju humanost i podršku za našu dječicu. Ponosni smo što vas imamo za prijatelje. A posebno hvala našoj dragoj ambasadorici Amri Džeko i svim organizatorima Art Marketa. Dugujemo i zahvalu kompaniji Galenika, koja je bezrezervno podržala Udruženje svojom donacijom. Društveno odgovorne kompanije su uvijek dobrodošle da podrže borbu naših mališana – izjavio je Fikret Kubat, direktor udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Zvanicama i posjetiocima se na otvorenju obratila suosnivačica i ambasadorica OREA-e, prve domaće online platforme za kupoprodaju ručno rađenih proizvoda Amra Džeko.

– Organizovanjem trećeg po redu Art Marketa željeli smo ponovo okupiti najkreativnije bh. brendove iz OREA zajednice na jednom mjestu i pružiti priliku da posjetiocima uživo predstave svoje kreacije te da se međusobno umrežavaju. Cilj nam je promovirati i jačati ideju malog poduzetništva, koje svoje prednosti i uspjeh gradi na originalnim i dobrim idejama, a uporedo poslati ohrabrujuću poruku svim mladim kreativcima iz Bosne i Hercegovine da vrijedi raditi na razvoju svojih malih biznisa- kazala je Amra Džeko.

Biznis.ba