Željeznice FBiH: Obmanama iz USK nanosi se šteta kompaniji i radnicima u Bihaću

Proteklih dana više zvaničnika u institucijama vlasti u Unsko-sanskom kantonu je svojim izjavama i javnim istupima ponovo željelo označiti Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo glavnim krivcem za migrantsku krizu i dolazak migranata na područje USK, saopštilo je ovo preduzeće.

„Ovakvim postupcima direktno nanose štetu našoj kompaniji, koja u Poslovnom području Bihać zapošljava 190 radnika, te ih pozivamo da prestanu obmanjivati javnost iz samo njima poznatih razloga“, kaže se u saopštenju.

U cilju tačnog informisanja javnosti, iz Željeznica Federacije BiH naveli su da je saobraćanje BH Talgo voza na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo prekinuto 16.03.2020. godine usljed pojave koronavirusa u Bosni i Hercegovini, i do danas ta željeznička linija nije ponovo uspostavljena.

„To znači da migranti koji dolaze na područje Unsko-sanskog kantona u proteklom periodu (od 16.03.2020. do danas) ne dolaze vozom ŽFBİH. U Poslovnom području Bihać trenutno se obavlja samo teretni željeznički saobraćaj“, dodaje se u saopštenju Željeznica Federacije BiH.

Biznis.ba