Zvizdić i Bevanda sa predstavnicima UniCredit grupacije

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegov zamjenik i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda primili su danas direktora UniCredit grupacije za Centralnu i Istočnu Evropu Niccolu Ubertallija.

Razgovarali su o mogućnostima daljnjeg investiranja u BiH, kao i o još snažnijem prisustvu UniCredit banke u našoj državi.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na spremnosti banke da ulaže u razvoj BiH i istaknuo da su otklonjeni nedostaci u načinu vođenja monetarne politike. Razgovarali su i o finansijskoj stabilnosti, kao i o usklađenosti cjelokupne bankarske regulative.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio važnost uspostavljanja patnerskih odnosa i rekao da je neophodno intenzivirati saradnju i stvoriti kvalitetnu poslovnu klimu.

Direktor Ubertalli je izrazio zadovoljstvo radom u BiH i regionu i rekao da je UniCredit banka zainteresirana za investiranje u infrastrukturne i energetske projekte u BiH.

Sastanku su prisustvovali i Dalibor Ćubela, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar i Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Biznis.ba