Bingo u Banovićima gradi tržni centar i robnu kuću sa stambeno-poslovnim prostorima

“Ovo je izuzetno značajno za Banoviće, jer ulaže značajna kompanija kao što je Bingo. Ovo je za nas značajno i zbog reprezentativnih objekata koje ćemo imati, a posebno zbog otvaranja novih radnih mjesta. Mi podržavamo i radujemo se svakom otvaranju radnih mjesta i spremni smo pomoći zainteresiranima”, istakao je Husić za Klix.ba.

Kompanija Bingo iskazala je zaintersranost i za izgradnju peradarske farme na području Banovića, međutim ovaj projekt će morati pričekati s realizacijom.

“Banovići su specifični po vlasništvu zemljišta koje je podijeljeno na tri dijela. Rudnik zauzima jednu trećinu, jedna pripada šumarstvu, dok je jedna u vlasništvu Općine i ona je prilično izgrađena. S obzirom na vrstu djelatnosti, farma bi morala biti udaljena od naseljenih mjesta, tako da još uvijek nismo uspjeli izdefinisati koji je to lokalitet. Ovo pitanje je ostalo otvoreno, a nadležna služba već istražuje moguće lokalitete, pa ćemo u narednom periodu detaljnije razgovarati o ovome”, rekao nam je načelnik Banovića.

Realizacijom projekata kompanija Bingo značajno će unaprijediti svoje poslovanje na području Banovića gdje trenutno ima otvorene svoje tri poslovnice.

Biznis.ba / Klix.ba