Dani berbe grožđa u Brotnju od 14. do 16. rujna

Turističko-kulturno-gospodarstvena manifestacije “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2018.” održat će od 14. do 16. rujna u Čitluku.

Manifestacija će započeti u Galeriji Klub Matice hrvatske u Čitluku u 19 sati izložbom slika akademske slikarice Marije Galić “Kamen u kojemu je zapisana duša”. Nakon toga u hotelu Brotnjo u 20 sati održat će predstavljanje knjige književnika Emila Raspudića pod nazivom “Časna sestra Dominika”.

U subotu, 15. rujna u Gradskoj sportskoj dvorani u 10 sati održat će se Međunarodni karate turnir “DBG Open 2018.”, dok će na Gradskom stadionu “Bare” u 13 sati biti održan Međunarodni atletski miting “Memorijal Bože Gagro – 2018.”.

Isti dan, u Podrumu Ostojić u 19 sati bit će predstavljena knjiga “MIKOTOKSINI: pojavnost, prevencija i redukcija” autora Jelke Pleadin, Višnje Vasilj i Danijele Petrović, nakon čega će stručno predavanje “Aktualni sustav zaštite geografskog porijekla vina u BiH” održati Milenko Blesić.

Središnji dio obilježavanja 63. po redu manifestacije održat će se u nedjelju, 16. rujna, a započet će turističkim forumom “Tradicija u funkciji turizma” u hotelu Brotnjo u 14 sati.

U 18 sati održat će se svečani mimohod svih sudionika manifestacije od Srednje škole fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga gdje će manifestacija svečano biti otvorena.

Svi posjetitelji na Broćanskom trgu moći će uživati uz hercegovačke specijalitete i vrhunska vina hercegovačkih vinara. Ove godine Broćanska udruga mladih – BRUM bit će zadužena za pripremanje hercegovačkih proizvoda, koje će posjetiteljima ponuditi po pristupačnim cijenama.

U glazbenom dijelu programa nastupit će kulturno-umjetnička društva i skupine, a koncert će u 21 sat održati Tomislav Bralić i Klapa Intrade, objavili su organizatori.

Biznis.ba / FENA