FERK obnovio i izdao dozvole za rad gospodarskim društvima

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na današnjoj redovitoj sjednici obnovila je Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije gospodarskom društvu Esco Eco energija d.o.o. Livno, za proizvodni objekt, solarna fotonaponska elektrana „Gradska toplana Livno“, predviđene godišnje proizvodnje 91,62 MWh (megavat sati). Razdoblje valjanosti dozvole je 10 godina.

Gospodarskom društvu Kamenjak-Cop d.o.o., iz Travnika na razdoblje od pet godina izdana je dozvola za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije u proizvodnom objektu, hidroelektrana „Zaseljački potok“, na vodotoku Zaseljački potok, općina Travnik, predviđene godišnje proizvodnje 1.160 MWh, priopćeno je iz FERK-a.

Osim toga, na sjednici FERK-a odlučeno je i da se u postupak opće rasprave upute nacrti dozvola: za OD „SE Solar 1-2“ Hadžići – izmjena i dopuna dozvole za rad za proizvodnju električne energije, u solarnoj fotonaponskoj elektrani „Gradska toplana Livno“ te izmjena i dopuna dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja zahtjeva Hifa-Oil d.o.o. Tešanj.

Za podnošenje komentara na nacrte ostavljen je rok do 1.7.2019. godine do 12 sati, dok se tekst nacrta dozvole može dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a na adresi Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba. Isti rok za dostavu komentara ostavljen je za oba navedena nacrta.

Osim toga, FERK je postupajući po žalbi kupaca na akte JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo donio tri rješenja, stoji u priopćenju.

 

(FENA)