Košarac: VM BiH pokazalo odgovornost prema domaćim privrednicima

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac pozdravio je opredjeljenje Vijeća ministara BiH da podrži odluke o rasporedu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u zemlji i inostranstvu.

Odluke su usvojene na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

– Usvajanjem spomenutih odluka, Vijeće ministara BiH pokazalo je adekvatnu politiku i odgovornost prema domaćim privrednicima, te podržalo njihova nastojanja da u što boljem svjetlu predstave proizvode BiH na domaćem i inostranom planu – istakao je ministar Košarac.

Odlukama je definisano da se sredstva u iznosu od 400.000 KM dodijele za podršku organizatorima sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u zemlji, a 350.000 KM za sajmove u inostranstvu.

On je najavio da će u narednom periodu, u partnerstvu i saradnji sa vladama Republike Srpske i Federacije BiH, te nadležnim entitetskim institucijama, definisati posebne sektore, kojima su potrebna značajna sredstva za prezentaciju na domaćem i inostranom tržištu, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

 

 

Biznis.ba / FENA