Nabavka moderne opreme za komunalna preduzeća Rad i Park

Sporazum koji obuhvata projekt nabavke opreme za komunalna preduzeća Rad i Park potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Sukhrob Khoshmukhamedov.

Rebalansom budžeta resorno ministarstvo je izdvojilo 2.150.000 KM,  UNDP 150.000 KM, a od tih sredstava 1.500.000 je namijenjeno za nabavku opreme preduzeću Rad, dok je 500.000 KM izdvojeno za Park.

– Taj sporazum je za nas vrlo važan, jer smo dolaskom u preduzeće Rad i Park uvidjeli sve probleme koje imaju te firme. Sad smo konačno došli u poziciju da možemo ispuniti dato obećanje, te nabaviti modernu opremu i našim građanima u budućnosti osigurati čišći grad – poručio je ministar Mandić.

Najavio je kako je planirano da budu nabavljena kontejneri i kante za smeće, vozila za čišćenje snijega, za održavanje javne higijene, a oprema će početi stizati u etapama, od narednog mjeseca.

Također i Khoshmukhamedov smatra da će zahvaljujući nabavci nove opreme Kanton Sarajevo biti čistiji i zeleniji, te naglasio da je UNDP sa Vladom KS započeo analizu poslovanja i učinka strateških javnih preduzeća, od kojih je Rad jedno, saopćeno je iz Press službe KS.

( FENA)