Od danas ponovo uspostavljeni letovi na liniji Doha – Sarajevo

Svjetska aviokompanija Qatar Airways ponovo je uspostavila letove na relaciji Doha – Sarajevo nakon što su u februaru 2020. godine obustavili letove na ovoj avioliniji.

Letovi iz Dohe za Sarajevo obavljaju se tri puta sedmično: nedjeljom, utorkom i petkom, s letom u trajanju od šest sati.

Avion iz Dohe je na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio jutros prije podneva, a putnici na letu su kao poklon dobili ‘’Sarajevo karticu’’ koja im omogućava pristup brojnim atrakcijama uključujući i Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine kao i vožnju gradskim tramvajima.

Ponovna uspostava letova, koji su prvobitno počeli 2017. godine, podrazumijeva da putnici sada mogu uživati u povezanosti s preko 145 destinacija u okviru opsežne globalne mreže preko najboljeg aerodroma na svijetu, Međunarodnog aerodroma Hamad, što uključuje i destinacije širom Azije, Afrike, Sjeverne Amerike i Australije.Također, Qatar Airways Cargo će ponovno uspostaviti uslugu prijevoza tereta putničkim zrakoplovom za Sarajevo, podupirući lokalni rast trgovine s izvozom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, namještaja, odjeće, tekstila i automobilskih dijelova, kao i uvozom potrošačkih roba i električne opreme. Avioprijevoznik za teret će svake sedmice omogućiti prijevoz više od 5 tona tereta u oba pravca tri puta sedmično na letovima s Airbusom A320.

Biznis.ba