U Srbiji vakcinisani radnici 1.500 firmi iz regiona

Zaposleni u više od 1.500 kompanija iz BiH, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Albanije i sa Kosova primili su tokom vikenda vakcinu protiv virusa korona u Beogradu i Nišu, saopštila je Privredna komora Srbije.

Prijavilo se ukupno oko 8.500 zaposlenih iz regiona, a najviše kompanija došlo je iz BiH i Sjeverne Makedonije, dok su privrednici iz Albanije stigli organizovanim čarter letovima.

Preko svojih partnera u Srbiji vakcinisano je i oko 150 privrednika sa Kosova.

Iz BiH, između ostalih, došli su privrednici iz kompanija “Asa holding”, DIV, “Sarajevski kiseljak”, “Mlijekoprodukt”, pivara iz Banjaluke i Sarajeva, kompanije “Bimal”.

Iz Sjeverne Makedonije vakcinisani su zaposleni u kompanijama “Alkaloid”, “Tikveš”, makedonski Telekom, “Mlekara Bitola”, “Makedonija turist”, Stopanska banka, “Vitaminka” Prilep.

Akciju imunizacije privrednika iz regiona organizovao je Komorski investicioni forum zemalja Zapadnog Balkana, a 10.000 vakcina obezbijedila je Privredna komora Srbije zajedno sa Vladom Srbije.

Punktovi za vakcinaciju privrednika organizovani su u Beogradu i Nišu.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je, zbog ove akcije, ponosan što je građanin Srbije, što pripada ovom regionu i što je Evropljanin u pravom smislu riječi.

– Dobio sam veliki broj poruka zahvalnosti kolega za ovu akciju i želim da zahvalim svima iz regiona koji su pomogli da se ona uspešno sprovede. Privrednici su pokazali da zajedno mogu da pobede virus, kao što zajedno možemo od našeg regiona da učinimo najbolje mesto za posao i život – rekao je Čadež.

(Srna)