Udruga poduzetnika Hercegovina zahvalila Vladi HNK-a

Udruge poduzetnika Hercegovina oglsasila se u srijedu priopćenjem za javnost u kojem zahvaljuje Vladi Hercegovačko-neretvanske županije što je temeljem Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (covid-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ-a pomogla oko 2000 gospodarskih subjekata.

”U ovim za gospodarstvo iznimno složenim uvjetima Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, za razliku od svih drugih razina vlasti, pokazala je punu otvorenost, spremnost i transparentnost, te konkretnim mjerama primjenom Korona zakon i potpisivanjem Protokola s Razvojnom bankom pomogla gospodarstvu da održi aktivnost i tako očuva značajan broj radnih mjesta”, priopćili su iz Udruge poduzetnika Hercegovina.

Istodobno naglašavaju kako su svjesni kako će ova kriza potrajati, te tim povodom pozivaju i druge razine vlasti da na isti ili sličan način pomognu gospodarstvu kako bi spremni dočekali normaliziranje stanja i povratak pune gospodarske aktivnosti.

Iz Udruge poduzetnika Hercegovina očekuju od županijske vlade daljnju potporu u nastojanju da se očuva gospodarstvo u HNŽ-u.

Inače, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je transparentnom primjenom Korona zakona iznosom od 5 milijuna maraka pomogla blizu 2000 gospodarskih subjekata u HNŽ-u. Također je okončala sve potrebne predradnje i gospodarstvenicima omogućila realiziranje povoljnih kreditnih aranžmana s Razvojnom bankom.

Naime, potpisanim Protokolom o suradnji gospodarstvenicima će biti omogućeni pojedinačni krediti u iznosu do 500.000,00 maraka uz rok otplate do 36 mjeseci, te grace razdoblje do 12 mjeseci za koje će fiksnu kamatu od 2 posto godišnje plaćati Vlada, dok će se Razvojna banka odreći naknade za obradu kredita, podsjetili su iz Udruge poduzetnika Hercegovina.

 

Biznis.ba / FENA