Ustić: Mušterije redovno dolaze, zadovoljan sam poslovanjem uprkos pandemiji

Poznati srebrenički frizer Ahmed Ustić, koji dvanaest godina radi u Srebrenici, prethodne godine je pozitivno poslovao uprkos pandemiji koronavirusa.

Mušterije su, kaže, redovno dolazile, iako je morao ograničiti broj ljudi koji mogu biti u salonu.

-U aprilu i maju prošle godine imali smo prekid rada i bili smo skroz zatvoreni. Srećom dobili smo podsticaj za period koji nismo radili i na tom doprinosu sam zahvalan, jer bolje išta nego ništa. Nisam jedini koji je pogođen ovom situacijom kada je u pitanju poslovanje – kaže Ustić u razgovoru za Fenu.

Ističe kako je nedavno imao mušteriju koja je došla iz Austrije, gdje frizeri nikako ne rade.

-Ja sam svoj vlasnik i sam sebi zarađujem, ne plaćam kiriju i iz tog razloga sam manje pogođen u odnosu na svoje kolege koji moraju da izmire obaveze prema radnicima i plaćaju kiriju – kazao je Ustić.

Dodaje kako su mu redovno dolazile mušterije kako iz grada tako i iz udaljenih mjesta.

– Moram reći da sam zadovoljan u odnosu na moje kolege koji su u većim gradovima. Mi smo ovdje navikli na minimum i nama je sasvim dovoljno, mi smo rođeni skromni. Zadovoljan sam životom u svom gradu. Mi koji ovdje živimo treba da razmišljamo kako afirmirati ovaj grad. Obični građani ne mogu sve očekivati od političara, jer znamo da trebamo graditi bolji život – poručio je.

Ustić je poznati bajker i ima mnogo iskustava tokom putovanja širom svijeta. Nažalost, za ovu godinu nema planiranih putovanja zbog pandemije.

– Zbog trenutne situacije ne planiram nikakva putovanja, a i prošle godine nismo nigdje putovali na dalje lokacije. Motoristi su slobodnog duha, i više me pogodilo što sam spriječen da putujem, nego privatni biznis. Život bez druženja je nula – podvlači Ustić.

 

Biznis.ba / FENA