20+ godina
sa vama
dugoočekivani

Elon Musk predstavio Tesla robotaksi: Automobili bez volana i pedala za 30.000 dolara

Autor: Biznis.ba
Foto: X
Kompanija “Tesla” predstavila je dugoočekivani robo-taksi na događaju u Californiji, a vozila će biti dostupna tek 2026. godine, izvršni direktor Elon Musk pojavio se na bini u jednom od “Cybercab” vozila, rekavši publici da takva vozila nemaju ni volan ni pedale.

Kompanija je sa prodajom softvera pod nazivom “Full Self-Driving”, počela prije devet godina, ali su postojale sumnje u njegovu pouzdanost.

“Preći ćemo sa potpuno samostalnog upravljanja pod nadzorom na upravljanje bez nadzora, gdje možete zaspati i probuditi se na odredištu i to će biti veličanstvena budućnost”, rekao je Mask, prenijela je agencija AP, prenosi Bankar me.

Kompanija planira da učini tehnologiju “Full Self-Driving” dostupnom na popularnim vozilima “model tri” i “model Y” u Teksasu i Californija sljedeće godine.

Na prezentaciji koja je nazvana “Mi, Robot”, Musk je predstavio i vozilo koje podsjeća na minibus i može samostalno da prevozi 20 putnika.

Musk je procijenio da će roboti koštati između 28.000 i 30.000 dolara i da će moći da čuvaju decu, kose travu, nabavljaju namirnice...

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba