20+ godina
sa vama
proizvodni pogon u Bremenu

Mercedes slavi proizvodnju 10-milionitog vozila

Autor: Biznis.ba
Foto: X
Fabrika Mercedes-Benz u Bremenu je dostigla impresivno okruglu brojku u 46-godišnjoj historiji, brojanje je stiglo do 10-milionitog vozila sa zvijezdom.

Slavljeničko vozilo je potpuno električni EQE. Električna vozila i plug-in hibridi su sastavni deo proizvodnog portfelja fabrike. EQC je bio prvo električno vozilo Mercedes-Benza koje se masovno proizvodilo 2019. i integrisano je u serijsku proizvodnju u Bremenu.

Od tada, proizvodnja u Bremenu pokriva celi niz pogonskih tehnologija. Potpuno električna poslovna limuzina EQE je napravljena na istim linijama kao i vozila s konvencionalnim pogonom od 2022. godine. Uz sve to, fabrika Mercedes-Benz Bremen je vodeća fabrika za C-klasu i ujedno kontroliše proizvodnju GLC-a u globalnoj proizvodnoj mreži.

Prošle godine je oko 277.000 vozila sišlo s proizvodne trake u Bremenu.

Povodom jubileja proizvodnje, fabrika je takođe iz kolekcije izvukla vozilo koje je bilo prvo vozilo sa zvezdom koje je sišlo s proizvodne trake u Bremenu 1978.: Mercedes-Benz 123 T-model, prenosi Autoblog rs.

“Proizvodnja 10 miliona vozila još jednom naglašava efkasnost i fleksibilnost lokacije u Bremenu. Čestitam svim kolegama na ovom izuzetnom timskom nastupu. Vaša predanost, vaša strast i vaša predanost izgradnji savršenog Mercedes-Benza za svakog kupca čine priču o uspjehu ove fabrike mogućom”, rekao je Jörg Burzer, član upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG, zadužen za upravljanje proizvodnjom, kvalitetom i lancem snadbijevanja.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba