20+ godina
sa vama
od iduće godine

Novi Mercedesovi modeli moći će se samostalno kretati do brzine od 95 km/h

Autor: Biznis.ba
Foto: Unsplash
Mercedes-Benz je povećao maksimalnu brzinu svog sistema autonomne vožnje koji je prisutan u njihovim automobilima.

Tako će se svi novi modeli opremljeni ovim sistemom moći sami kretati do maksimalne brzine od 95 km/h.

Počevši od 2025., svi novi modeli Mercedes-Benza opremljeni autonomnom vožnjom razine 3 dobit će veliko ažuriranje. Naime, zahvaljujući novom softveru maksimalna brzina kojom će automobil moći sam voziti povećana je na 95 km/h.

Valja napomenuti da će, s pravne strane, novi modeli Mercedes-Benza ovom brzinom moći voziti samo oko 13.000 kilometara njemačkim autocestama. Proizvođač iz Stuttgarta čeka da od njemačkih vlasti dobije novi certifikat za sistem autonomne vožnje Drive Pilot.

Mercedes-Benz navodi da je ažuriranje besplatno, te da se zbog toga cijene novih modela neće mijenjati. Sistem Drive Pilot dostupan je kao opcija i prodaje se po cijeni od 5950 eura za S i EQS klasu. Kada se primijeni novo ažuriranje, Mercedes-Benz automobili će biti "najbrži" automobili na svijetu homologirani sa sustavom autonomne vožnje razine 3, prenosi SEEbiz.

S ovom poboljšanom verzijom Drive Pilot, Mercedes-Benz još jednom naglašava svoju pionirsku ulogu u autonomnoj vožnji.

"Uskoro će biti moguće omogućiti autonomnu vožnju do 95 km/h u trenutnom prometu pod određenim uvjetima na njemačkoj autocesti. Uz pomoć ovog sistema naši kupci mogu učinkovitije koristiti svoje vrijeme. Mercedes-Benz ponovno postavlja standarda u industriji i neprestano utire put autonomnoj vožnji," rekao je Markus Schafer, član Upravnog odbora Mercedes-Benz grupe.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba