20+ godina
sa vama
automobilski gigant

Stellantis ponudio otpuštenim radnicima popust na novi Maserati

Autor: Biznis.ba
Foto: Unsplash
Italijansko-francusko-američki automobilski gigant "Stellantis" ponudio je svojim radnicima u septembru posebne uvjete za kupnju automobila "maserati", uz napomenu da je ponuda otvorena i za njihove prijatelje i rodbinu.

Međutim, ovaj potez je odmah izazvao polemike, a neki političari su rekli da je to uvreda za otpuštene radnike ove kompanije, prenosi agencija ANSA.

“Ponuda Stellantisa radnicima koji su dobili otkaz da kupe `Maserati` po akcijskim cijenama nije samo uvreda, nego pokazuje da je to firma u rasulu i da je Maserati u jadna država", rekao je bivši ministar industrije Karlo Kalenda, čelnik oporbene stranke Acione, prenosi SEEbiz.

Zastupnik Zeleno-lijevog saveza Marco Grimaldi rekao je da premijer Giorgio Meloni mora pozvati predsjednika kompanije Johna Elkana i izvršnog direktora Carlosa Tavaresa na razgovor.

Podsjetio je da su zaposlenici linije "Maserati" u fabrici "Mirafiori" dobili otkaze u prvom kvartalu godine, a potom su potpisali solidarni ugovor sa skraćenjem radnog vremena za 80 posto do kraja godine.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba