20+ godina
sa vama
poznata i cijena

Više od 3.200 narudžbina za Alef leteći auto

Autor: Biznis.ba
Foto: Screenshot/Youtube
Kalifornijska kompanija je objavila da će uskoro pokrenuti proizvodnju prvog letećeg automobila.

Alef Aeronautics je ranije ove godine predstavio leteći automobil Alef Model A koji je izazvao ogroman interes. Sada su objavili da su do sada primili preko 3200 narudžbina za ovaj model, čija početna cijena je oko 300.000 USD.

PUCARA Aero i MYC s iskustvom u proizvodnji dijelova za vazduhoplovstvo za Boeing i Airbus su pokrenuli zajedničko ulaganje i potpisali ugovor o proizvodnji dijelova za Alef. Prvi primerci ovog letećeg automobila bi trebalo da budu proizvedeni do kraja sljedeće godine, piše Index.hr.

Kalifornijska firma koju podržava Maskov Space X je ranije ove godine otkrila svoj prvi automobil - Model A. Radi se o dvosjedu koji u modu drumskog vozila funkcioniše kao električni automobil opremljen s četiri elektromotora.

U podu ispod saćaste karoserije ima osam propelera. U modu letjelice kabina se okreće za 90 stepeni, pa prednja i zadnja strana vozila služi kao krilo. Automobil bi prema najavama proizvođača trebalo da bude u stanju da prevali do 320 km na putu i do 180 km u vazduhu.

Alef zasebno radi i na automobilu za četiri osobe, Modelu Z, a koji bi trebalo da bude lansiran do 2035. godine po cijeni od samo 35.000 USD.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba