20+ godina
sa vama
tržišta se 'hlade'

VW predviđa teško drugo polugodište za odjel privrednih vozila

Autor: Biznis.ba
Foto: Volkswagen
Voditelj Volkswagenove jedinice za privredna vozila VWC u ponedjeljak je predvidio tešku drugu polovicu godine nakon snažne prodaje u prvoj.

"Svjesni smo da se mnoga tržišta trenutno hlade", rekao je voditelj VWN-a Carsten Intra tokom sajma privrednih vozila IAA Transportation u Hannoveru. "Druga polovica godine bit će izazovna", rekao je Intra.

Tokom prve polovice isporuke VWC-a porasle su za 11,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, s prilagođenim operativnim profitom za 43% na 641 milion eura (713 miliona dolara). Povrat od prodaje iznosio je 7,9%.

Brojkama su pridonijele snažne narudžbe za T6.1 transporter, kombi srednje veličine koji je na tržište došao krajem juna.

Isporuke modela nasljednika, koji je prvi put predstavljen na IAA Transportationu, počinju krajem godine, prenosi SEEbiz.

Više od 10.000 narudžbi za novo vozilo stiglo je od augusta, rekao je Lars Krause, voditelj prodaje i marketinga VWC-a. Novi transporter je razvijen zajedno s Fordom i sastavlja se u Fordovoj fabrici u Turskoj.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba