20+ godina
sa vama
Najnovije poglavlje

Zvanično: Bugatti uvodi V16 hibridni pogon umjesto klasičnog W16 motora

Autor: Biznis.ba
Foto: Bugatti Rimac
Neuporediv u svakom detalju, novi je pogonski sklop čisto oličenje Bugattijevog DNK, stvoren ne samo za sadašnjost, pa čak ni budućnost – već "Pour l’éternité" (Za vječnost)

"Ako se može uporediti, to više nije Bugatti"– ovim sloganom započinje otvaranje sljedećeg poglavlja u historiji legendarne francuske marke hipersportskih automobila, prenosi Tportal.hr.

Sa svakom generacijom svojih hipersportskih automobila, Bugatti je pomaknuo mjerila dizajna, inženjeringa, performansi i izrade na nove visine. I ove godine, osam godina od dana otkrivanja Chirona, Bugatti pokazuje svijetu prvu stranicu najnovijeg poglavlja u svojoj bogatoj historiji.

U junu će moderna loza Bugattija – prvi put uspostavljena s Veyronom 16.4 godine 2005. – dočekati svoju najnoviju evoluciju; novi automobilski vrhunac s V16 hibridnim pogonskim sklopom u svom srcu.

Firma, sada po nazivom Bugatti Rimac je otkrila kako će zamijeniti legendarni motor W16 koji su koristili Chiron i njegov prethodnik Veyron na potpuno novu jedinicu drugačijeg oblika.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba