20+ godina
sa vama
svečanost "100 najvećih u bih"

BIMAL-u priznanje za prvo mjesto po prihodu u proizvodnji prehrambenih proizvoda

Autor: Biznis.ba
Foto: Fena
Na 37. svečanosti "100 najvećih u BiH" koja je održana jučer u Sarajevu, kompaniji BIMAL Brčko uručeno je priznanje za prvo mjesto po prihodu u djelatnosti "Proizvodnja prehrambenih proizvoda".

Prema poslovnim rezultatima iz 2023., u kategoriji velikih kompanija, BIMAL Brčko nalazi se na 28. mjestu po izvozu, a na 48. mjestu po prihodu.

Priznanje je u ime kompanije preuzeo izvršni direktor BIMAL-a za ekonomska pitanja Ševal Suljkanović koji je naveo da se ta kompanija, kao uostalom i sve velike kompanije koje ozbiljno posluju u Bosni i Hercegovini, konstantno suočava sa izazovima, ali i radi na njihovom prevazilaženju, prenosi Fena.

- Svjesni smo da je razvoj domaće industrije ključan za našu privredu, pogotovo u turbulentnom vremenu, kakvo je danas, u kojem globalne prilike nisu naklonjene malim državama sa nejakom ekonomijom. Zato nam ovo priznanje posebno znači, jer 2023. poslovna godina nije bila laka ni za prehrambenu ni za druge industrije - izjavio je Suljkanović.

BIMAL Brčko, jedina fabrika jestivog ulja u BiH, članica je BIMAL Grupe - vodećeg proizvođača jestivih ulja u regionu zapadnog Balkana i lidera među izvoznicima rafinisanih ulja iz regiona jugoistočne Europe, saopćeno je iz te kompanije.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba