20+ godina
sa vama
njemačka

Deutsche Bahn diže neke cijene karata

Autor: Biznis.ba
Foto: Deutsche Bahn
Njemački željeznički operater Deutsche Bahn podiže cijene karata za neke međugradske rute od sredine decembra, objavila je kompanija.

Državno poduzeće saopštilo je da će se njegove "fleksibilne" karte, koje putnicima omogućavaju da biraju između niza različitih vozova na dan putovanja, povećati u prosjeku 5,9 posto. Takođe podižu se cijene željezničkih karata koje omogućavaju neograničena putovanja širom zemlje, kao i sezonskih.

Poskupljenja stupaju na snagu sa zimskim voznim redom od 15. decembra, za koji se karte mogu rezervisati od 16. oktobra.

Željeznica je povećanje cijena pravdala "ekonomskim izazovima i značajnim povećanjem troškova, posebno kao rezultat posljednjih kolektivnih ugovora", misleći na nedavne pregovore o platama, prenosi Ekapija.

Željeznički operater suočava se s nizom finansijskih problema i nedavno je prodao svoju logističku jedinicu DB Schenker, navodeći da planira da iskoristi prihode za smanjenje duga i da postane finansijski održiviji.

Deutsche Bahn planira da radi na strukturnoj obnovi infrastrukture, željezničkih operacija i ekonomske efikasnosti u sljedeće tri godine, rekao je ranije šef Rihard.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba