20+ godina
sa vama
MO BiH

Helez sa delegacijama posjetio fabriku Binas: Planirana i nova zapošljavanja

Autor: Biznis.ba
Foto: FENA
Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH i ministar odbrane BiH Zukan Helez, ambasadori nekoliko zemalja, vojnodiplomatski predstavnici (VDP) u BiH, te predstavnici EUFOR-a posjetili su danas fabriku Binas d.d. u Bugojnu.

Domaćin posjete bio je direktor Binasa Abaz Mandžuka, a delegacije su obišle kapacitete namjenske industrije Binas, te su prisustvovali prikazivanju kratkog filma koji je prezentovao perspektivu bugojanske kompanije.

Tokom obraćanja medijima ministar odbrane BiH je naglasio da je ova kompanija prije dvije godine bila u potpunom rasulu, a danas mnogi žele da rade u Binasu.

 - Danas smo u posjeti Binasu drugi put sa ambasadorima i drugim stranim predstavnicima u BiH. Radom, zalaganjem, upornim lobiranjem u inostranstvu učinili smo da danas Binas d.d. Bugojno bude lijepa priča u Bosni i Hercegovini. Siguran sam da će Binas d.d. biti jedan od glavnih temelja na kojem će se razvijati budućnost Bugojna i BiH. Ponosan sam na radnike, inžinjere i naravno menadžment ove kompanije. Posebno me raduje da uposleni ovdje razvijaju nove tehnologije - kazao je Helez.

Direktor Binasa se osvrnuo na prethodni period, te rekao kako sa zapošljavanjem ne misle stati.

 - Trenutno imamo više od 400 radnika, a od 2022. godine imali smo tendenciju rasta uposlenih, uz redovno izmirenje obaveza prema svima i u ovoj godini radnicima je dva puta isplaćena jednokratna novčana pomoć. Zahvaljujući ministru Helezu i njegovom zalaganju da pomogne Binasu i ljudima koji rade u fabrici, uspjeli smo rasti i opstati - kazao je Mandžuka.

Na pres-konferenciji se obratio i ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoora koji je izrazio zadovoljstvo što je danas imao priliku da se bolje upozna s radom i proizvodnjom te kompanije.

- Nadam se i siguran sam u to da će vaša proizvodnja koristiti za odbranu država i ljudi, a ne za napade - kazao je Namoora.

Helez, delegacije ambasadora, VDP-a i EUFOR-a u BiH posjetili su i Plavu bolnicu i Titovu vilu, mjesta na području Bugojna, a koja su interesantna stranim investitorima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba