20+ godina
sa vama
britanski dizajner

Kim Jones napušta Fendi

Autor: Biznis.ba
Foto: X.com
Kim Jones povlači se s uloge umjetničkog direktora Fendija, objavio je LVMH.

Britanski dizajner naslijedio je pokojnog Karla Lagerfelda u dizajniranju Fendi haute couture, konfekcije i krzna 2020. godine.

Silvia Venturini Fendi nastavit će svoju ulogu kreativne direktorice modnih dodataka, muške i dječje odjeće u svojoj obiteljskoj marki, dok će njezina kći Delfina Delettrez (Jonesova muza dok je bio na čelu), nastavit će dizajnirati nakit.

“Kim Jones je vrlo talentirani dizajner koji je Fendiju u posljednje četiri godine donio svoju jedinstvenu i multikulturalnu viziju. Želio bih mu zahvaliti na njegovom doprinosu i radujem se što ću nastaviti svjedočiti njegovoj kreativnosti u Dior Men’s,” rekao je Bernard Arnault, predsjednik i glavni izvršni direktor LVMH-a, u izjavi.

LVMH je kupio udio u Fendiju od obitelji Fendi 1999., prije nego što je postao jedini vlasnik marke 2001. Fendi je LVMH-ov četvrti najveći modni brend, iza Louis Vuittona, Diora i Celinea, prema procjenama HSBC-a, s predviđenim prihodima od približno € 2,44 milijarde kuna. Pod Jonesom, Fendi je izbrusio umješnost i saradnju, vodeći partnerstva sa značajnim igračima u industriji, od Skimsa Kim Kardashian (2021.) do Stefana Pilatija (2023.), prenosi SEEbiz. Brend je također smanjio upotrebu krzna pod Jonesom, s fokusom na reciklirane alternative.

Kuća je imenovala novog izvršnog direktora Pierre-Emmanuela Angelogloua u junu ove godine; Angeloglou je također direktorica modne grupe LVMH. U bilješci Bernard Arnault zahvalio je izvršnom direktoru u odlasku Sergeu Brunschwigu što je pratio Fendi do "značajne razine rasta" od 2018.

Jones će ostati umjetnički direktor za Dior Men, a tu je dužnost od 2018. Prije toga bio je umjetnički direktor za Louis Vuitton Men's od 2011. do 2018., gdje je bio cijenjen zbog pokretanja suradnje Louis Vuitton x Supreme 2017., koja je mnogi ga označavaju kao prekretnicu za streetwear.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba