20+ godina
sa vama
potpisan ugovor

Končar i finski Kempower udružili snage u razvoju punionica

Autor: Biznis.ba
Foto: Kempower
Finski pružatelj rješenja za brzo punjenje istosmjernom strujom Kempower udružio je snage s vodećim hrvatskim stručnjakom za energetiku, željeznička rješenja i digitalne platforme, KONČAR-om, kako bi ubrzao uvođenje punjenja električnih vozila u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Dvije firme potpisale su ugovor o prodajnom i uslužnom partnerstvu prema kojem će KONČAR nabaviti, distribuirati i instalirati Kempowerovu opremu za istosmjerno punjenje za kupce uključujući operatere punjačih mjesta, operatere javnog prijevoza, lučke uprave i općine.
DC infrastruktura za brzo punjenje bit će postavljena širom Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova, Srbije i Bosne i Hercegovine, prenosi Investitor.

Prvi projekt na Kvarneru u Hrvatskoj trebao bi biti dovršen ove godine, a bit će postavljeno središte od deset punionica u sklopu potpuno nove benzinske pumpe.

Godine 2023. tržišni udio električnih vozila u regiji kretao se između 1-4%, što je znatno niže od prosjeka EU-a za 2022. od 13,9%.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba