20+ godina
sa vama
dionice porasle

Nvidia ima sjajne rezultate, mogla bi postati najvrijednija svjetska kompanija

Autor: Biznis.ba
Foto: X
Nvidijine dionice snažno su porasle u oktobru, u jednom trenutku zabilježivši šest uzastopnih dana rasta.

Uspon dionica započeo je 2. oktobra nakon objave golemog kruga finansiranja od 6,6 milijardi dolara za ChatGPT-maker OpenAI. Velik dio tog finansiranja vratit će se Nvidiji, budući da će OpenAI-jeva rastuća potražnja za energijom zahtijevati više njegovih AI čipova.

Dionice Nvidije nastavile su uzlaznom putanjom, potaknute nizom dobrih vijesti za proizvođača AI čipova. Analitičari s Wall Streeta prošli su tjedan ponovili svoje ocjene za kupnju Nvidijinih dionica. KeyBanc je objavio izvještaj u kojem se procjenjuje da će Nvidijini prihodi samo od novih Blackwell čipova doseći 7 milijardi dolara u četvrtom tromjesečju, dok je potražnja za njezinim starijim GPU-ima "i dalje iznimno snažna". Potencijalni novi val finansiranja za startupe AI također bi pridodao Nvidijinoj blagajni, rekli su analitičari Wedbusha u utorak.

Nvidia je također predstavila snagu svoje softverske ponude tokom svog AI Summita u Washingtonu, D.C. Istog dana, Nvidia i Foxconn objavili su planove za izgradnju najvećeg tajvanskog superračunala tijekom Foxconnovog godišnjeg događaja predstavljanja tehnologije u Taipeiju, prenosi SEEbiz. Foxconn je također pružio pojedinosti o mega-fabrici koju gradi za sklapanje Nvidijinih poslužitelja koristeći svoje Grace Blackwell čipove u Meksiku, smanjujući Nvidijino oslanjanje na Kinu usred pojačanih trgovinskih napetosti.

Nvidijini dobici u ponedjeljak također su je približili svrgavanju Applea s mjesta najvrjednije kompanije na svijetu. Tržišna kapitalizacija proizvođača čipova iznosila je u ponedjeljak ujutro 3,4 biliona dolara, dok je Appleova iznosila 3,5 biliona dolara. Apple, Microsoft i Nvidia zamijenili su mjesta kao prve tri kompanije u protekloj godini.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba