20+ godina
sa vama
lokalna jedinica kompanije

PayPal naplaćivao prevelike provizije u Australiji

Autor: Biznis.ba
Foto: Ilustracija
Federalni sud Australije utvrdio je da je lokalna jedinica kompanije PayPal koristila nepravedan uslov u svojim standardnim ugovorima sa malim poslovnim korisnicima koji su previdjeli greške u prekomjernom naplaćivanju, saopštio je australijski regulator za hartije od vrjednosti.

Sud je ustanovio da je uslov nepravedan, jer su korisnici koji nisu prijavili greške u prekomernom naplaćivanju PayPalu u roku od 60 dana bili primorani da prihvate te naknade kao tačne, saopštila je Australijska komisija za hartije od vrednosti i investicije (ASIC), prenosi Reuters.

ASIC je prošlog septembra pokrenuo sudski postupak protiv PayPala zbog ovog problema. Komisija je navela da je odluka suda „podsjetnik svim preduzećima da nepravedni ugovorni uslovi u standardnim ugovorima sa malim preduzećima neće biti tolerisani“, kao i da će ASIC preduzeti odlučne mjere gde je to prikladno kako bi zaštitio prava potrošača i malih preduzeća.

ASIC je naveo da je PayPal dobrovoljno sarađivao tokom istrage. PayPal je priznao da je uslov bio nepravedan, pristao na izjave i dobrovoljno uklonio taj uslov iz svojih ugovora 8. novembra 2023. godine, prema navodima regulatora. Sud je takođe naložio PayPalu da plati troškove sudskog postupka.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba