20+ godina
sa vama
tehnološki napredak

Ryanair ukida šaltere i papirnate karte, od iduće godine sve će biti online

Autor: Biznis.ba
Foto: Unsplash
Izvršni direktor Ryanaira, Michael O’Leary, najavio je planove za ukidanje papirnatih ukrcajnih karata i uklanjanje šaltera za prijavu na aerodromima u sljedećih nekoliko mjeseci.

Putnici će se morati prijaviti za svoje letove online ili putem aplikacije prije dolaska na aerodrom, a plan je u potpunosti ukinuti šaltere aerodrome do maja iduće godine, a putnici koji ne iskoriste ovu opciju suočiti će se s naknadom od 55 eura na aerodromu.

Na štampanoj konferenciji u Dublinu prošle sedmice, O’Leary je rekao da bi ukidanje šaltera za prijavu uklonilo potrebu za naplatom usluge na aerodromu. Tim potezom spriječit će se putnici bez pametnih telefona da se ukrcaju na letove Ryanaira.

“Želimo se riješiti prijave na aerodromu na isti način na koji smo uklonili šaltere za prtljagu. Radimo na tome da sve bude dostupno u aplikaciji od 1. maja 2025. godine, bez potrebe za papirnatim kartama”, rekao je O’Leary, a prenose Financije hr.

Također je izjavio da iako je on osobno bio skeptičan prema korištenju aplikacije, ona radi vrlo dobro, pružajući putnicima informacije o izlazima za ukrcaj i kašnjenjima.

Očekuje se da će broj putnika koji koriste aplikaciju porasti sa sadašnjih 60 na 80 posto do kraja godine, a od svibnja više neće biti drugih opcija osim nje.

Dodao je da su već postavljene procedure u slučaju da putniku “iscuri” baterija na telefonu ili da postoji problem sa skeniranjem ukrcajne karte.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba