20+ godina
sa vama
vrijednost 300.000 eura

U Crnoj Gori otvorena fabrika za proizvodnju smrznutog krompira

Autor: Biznis.ba
Foto: Ilustracija
Investitor je zatonska firma MD Trans, a projekt je omogućio IPARD konkurs Ministarstva poljoprivrede. Vrijednost investicije je oko 300.000 eura.

Zaton je udaljen desetak kilometara od Bijelog Polja.

"U našem pogonu trenutno je zaposleno šest radnika, a u narednom razdoblju nadamo se proširenju ove proizvodnje. Još nismo počeli raditi punim kapacitetom, još nismo dosegli maksimalne kapacitete koje oprema koju imamo dopušta, ali nadamo se da ćemo u narednom razdoblju doći do kapaciteta koji će uključivati ​​12 zaposlenih u ovom objektu“, rekao je suvlasnik MD Transa Dušan Dangubić.

Vlasnici su se posebno zahvalili glavnom projektantu i izvođaču radova Domus inženjeringu.

“Iza nas je godina velikih radova, ulaganja i odricanja, ali da nemamo podršku svih, teško bismo ostvarili svoje ambicije. Proizvode iz Zatona pronaći ćete u ponudi brojnih ugostiteljskih i maloprodajnih objekata širom Crne Gore“, rekao je u svom obraćanju suvlasnik MD Transa Milan Gačević, a prenosi Indikator ba.

Predsjednik Općine Bijelo Polje Petar Smolović, koji je s vlasnicima presjekao crvenu vrpcu na otvaranju, između ostalog je rekao:

“Ovo je fabrika za koju očekujemo da će zamijeniti uvoz smrznutog krompira. Riječ je o pogonu koji će godišnje preraditi 250 tona krompira, od čega se dio uvozi, ali mi želimo da krompir bude s ovih prostora. Ono što očekujem od svih građana Bijelog Polja, kao i od svih supermarketa i veletrgovaca je da od sada budemo jako oprezni pri kupovini smrznutog pomfrita i da kupujemo naš MD pomfrit. Vrijeme je da domoljublje i patriotizam pokažemo iu praksi kupnjom naših proizvoda koji doprinose razvoju zapošljavanja na ovim prostorima“, rekao je Smolović.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba