20+ godina
sa vama
prestižna titula

Indijski preduzetnik Vellayan Subbiah Svjetski preduzetnik godine

Autor: Biznis.ba
Foto: X
Na svjetskoj završnici programa EY Preduzetnik godine, koju organizuje konsultantsko-revizorska kompanija EY, u konkurenciji od 51 preduzetnice i preduzetnika iz 47 svjetskih zemalja najboljim se pokazao upravo Vellayan Subbiah.

Kompanija Cholamandalam Investment and Finance Co. Ltd, iza koje stoji novi EY Svjetski preduzetnik godine, nudi široki spektar finansijskih usluga, uključujući zajmove i investicione usluge te je danas druga najveća nebankarska finansijska kompanija u državi, naveli su iz EY-a.

Subbiah vjeruje da pojedinci i male kompanije mogu ostvariti svoje snove i potencijal uz odgovarajuću finansijsku podršku, a zahvaljujući njegovom pristupu, mnoge porodice s nižim i srednjim prihodima uspjele su da kupe domove, prenosi Investitor me.

Također, kao izvršni potpredsjednik kompanije Tube Investments of India, Subbiah je preokrenuo poslovanje CG Power u samo godinu dana, transformišući je iz firme s visokim dugovima u uspješnu priču koja proizvodi električna vozila, testira medicinski potrošni materijal i omogućava pristupačan javni prevoz kroz maloprodaju bicikala.

Upravo zbog toga, Tube Investments of India je danas jedan od vodećih inženjerskih divova u Indiji, uz rast dionica od 600% u četiri godine.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba