20+ godina
sa vama
Pauza

Michael Jordan zaradio šest miliona eura od Messijevih dresova

Autor: Biznis.ba
jordan

PSG je prije nekoliko dana kao novog igrača predstavio Lionela Messija. Argentinac je stigao kao slobodan igrač nakon što nije potpisao novi ugovor s Barcelonom, a transfer je odjeknuo kao rijetko koji dosad.

Navijači PSG-a počeli su se okupljati pred aerodromom čim su čuli da Messi dolazi, a posebno je zanimljiv efekt koji je Messi imao na prodaju dresova.

Prvo je večer nakon objave njegovog dolaska PSG pustio u prodaju 150 hiljada dresova s njegovim imenom i brojem 30, a oni su rasprodani u samo sedam minuta na PSG-ovom online shopu, piše Index.hr.

Vrlo brzo prodaja Messijevih dresova postala je nešto što se događa 24 sata svakog dana u sedmici, a do sada je PSG prodao dresova za čak 120 miliona eura.

PSG-u pripada 10% tog iznosa pa je zasad zaradio čistih 12 miliona eura na dresovima, ali posebno je zanimljivo da je od dresova ozbiljan novac u jednom vikendu zaradio i Michael Jordan.

Naime, Nike proizvodi PSG-ove dresove s Jordanovim brendom Air Jordan, a prema ugovoru koji je kompanija sklopila s klubom slavni košarkaš ima pravo na 5% zarade od prodaje dresova. U ovom trenutku to je šest miliona eura zarade za samo jedan vikend. Prava navala na dresove se tek očekuje jer Messi još uvijek nije debitirao u dresu PSG-a, a taj trenutak trebao bi biti okidač za potpunu pomamu među navijačima.

Biznis.ba

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba