20+ godina
sa vama
povoljne cijene

Najpristupačnije evropske destinacije za ljetni odmor

Autor: Biznis.ba
Foto: X.com
Britanski Post Office je u svom posljednjem godišnjem izvještaju predstavio 15 najboljih i najpovoljnijih destinacija na svijetu za ljetovanje. Među prvih deset se nalaze tri iz Evrope, od kojih je jedna u našem komšiluku.

Izvještaj je baziran na stvarima i proizvodima koje prosječan turista potroši na destinaciji, takozvana vanpansionska potrošnja, a ne na ukupnoj dostupnosti cijena, kao što su cijene prevoza i smještaja.

Post Office je u obzir uzeo cijene coca-cole, piva, kafe, vode, vina, kreme za sunčanje i slično, sve ono što jedan prosječan turista kupuje u prodavnicama, kafićima, barovima ili restoranima.

Algarve
Najjeftinija evropska destinacija za ljetovanje, peta na listi najjeftinijih na svijetu, jeste region Algarve, koji se nalazi u Portugaliji na obali Atlantskog okeana. Algarve predstavlja jednu od najpoznatijih turističkih destinacija u Evropi. Poznat je po svojim prelijepim plažama, slikovitim selima, bogatoj istoriji i izuzetnoj gastronomskoj ponudi. Prosječan turista će potrošiti na destinaciji oko 69,96 eura.

Sunčev Breg
Druga najjeftinija destinacija u Evropi, a sedma u svijetu je Sunčev Breg u Bugarskoj. Sunčev Breg je smješten na obali Crnog mora u Bugarskoj, i to je jedno od najpopularnijih letovališta u ovoj zemlji. Poznat je po svojim dugim pješčanim plažama, živahnom noćnom životu i raznovrsnim turističkim sadržajima. U Bugarskoj će prosječan turista potrošiti tu oko 72,92 EUR, prenosi Ekapija.

Pafos
Treća najjeftinija destinacija u Evropi, inače deseta na svijetu, je Pafos iz Kipra. Ovaj grad je smješten na jugozapadnoj obali Kipra, i predstavlja jedno od najvažnijih historijskih i kulturnih središta ove mediteranske zemlje. Sa svojom bogatom historijom koja se proteže hiljadama godina unazad, prelijepim plažama i živopisnim pejzažima, Pafos privlači posjetioce iz cijelog svijeta. Prosječan turista će potrošiti u ovom gradu oko 85.56 EUR.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba