20+ godina
sa vama
Pauza

Real Madrid ponovo na vrhu liste najbogatijih klubova svijeta

Autor: Biznis.ba
real_madrid_2019
Real je tako prestigao Manchester United zahvaljujući rekordnom prihodu koji je iznosio 750,9 miliona eura. Crveni vragovi su pali na treće mjesto, a drugo mjesto zauzma Barcelona, čime prvi put od sezone 2014/2015 dva španska klub drže prvo i drugo mjesto.

Ukupni prihodi 20 najbogatijih klubova svijeta su porasli za 6 posto na 8,3 milijarde dolara u sezoni 2017/2018, što je novi rekord.

U top 10 se nalazi čak šest engleskih klubova, što je također novi rekord.

Razlika između dva vodeća kluba je druga najveća dosad i iznosi 60,5 miliona eura.

Real Madrid je treći put zaredom osvojio Ligu prvaka savladavši Liverpool rezultatom 3:1 u finalu odigranom u Kievu u maju prošle godine. To je kraljevskom klubu pomoglo da se probije na prvo mjesto liste na kojoj je vodeći bio 12 puta.

Bayern i Manchester United kompletiraju top 5 najbogatijih klubova nakon što su zadržali svoje pozicije s prošle liste. PSG, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham su također u top 10. Italijanski klubovi Roma i Milan vratili su se u top 20 zahvaljujući evropskim nastupima. Turski Bešiktaš je došao na svoju najvišu poziciju ikada te se nalazi na 26. mjestu liste, prenosi Klix.ba.

Biznis.ba

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba