20+ godina
sa vama
dobra fiskalna godina

Zaposleni u Microsoftu dobijaju jednokratnu novčanu nagradu

Autor: Biznis.ba
Foto: X.com
Microsoft je u utorak saopštio da će isplatiti jednokratnu novčanu nagradu zasnovanu na učinku u iznosu do 25% godišnjeg bonusa redovnim zaposlenima.

Radnici u punom radnom vremenu i radnici koji rade po satu na nivou višeg direktora i niže će imati pravo na nagradu, rekla je Katlin Hogan, direktorka Microsofta, u dopisu koji je podijeljen zaposlenima. Zaposleni na mlađem nivou mogu očekivati nagradu u iznosu do 25% svog bonusa, dok viši direktori dobijaju do 10%.

Hogan je u dopisu rekla da čelnici Microsofta žele da odaju priznanje radnicima za dobru fiskalnu godinu.

Microsoft je objavio rezultate u četvrtom tromjesečju nakon zatvaranja trgovanja u utorak i rekao da je prihod povećan 15% u odnosu na godinu ranije. Za cijelu fiskalnu godinu, koja je završila 30. juna, prihodi su porasli za oko 16%, ubrzavajući sa 7% u fiskalnoj 2023.

Dionice Microsofta su porasle za 26% u prošloj godini od zatvaranja u utorak, nadmašujući indeks Nasdaq, koji je dobio 20%.

Dodatne isplate variraju jer su osmišljene da budu značajne na različitim nivoima, istakla je Hogan, a prenosi Investitor me.

Microsoft se bori za zadržavanje zaposlenih i zapošljavanje talenata, suočen s tržištem rada koje je ostalo otporno uprkos agresivnoj kampanji za povećanje kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi počevši 2022. godine. U tehnologiji, inženjeri specijalizirani za vještačku inteligenciju (AI) su među najtraženijima.

Velike tehnološke kompanije često nude veću naknadu od Microsofta za softverske inženjere različitih nivoa iskustva, prema podacima koje je prikupila jedna web stranica, Levels.fyi.

Rukovodioci Microsofta takođe pokušavaju podići moral nakon perioda smanjenja broja zaposlenih. U junu je Microsoft rekao da otpušta zaposlene koji rade na mješovitoj stvarnosti (MR), koja uključuje virtuelnu i proširenu stvarnost, nakon što je kompanija ukinula oko 10.000 radnih mjesta početkom 2023.

U 2022. godini, dok su centralne banke podizale kamatne stope kako bi suzbile inflaciju, Microsoft je povećao izdvajanje zaliha za zaposlene i skoro udvostručio budžet za povećanje plata zaposlenima na nivou višeg direktora i niže. Sljedeće godine, nakon što je rast prihoda pao na jednocifrene brojke, izvršni direktor Satja Nadela rekao je zaposlenima u kompaniji da neće podići plate.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba