20+ godina
sa vama
kineska firma

Huawei lansirao trostruki telefon: Evo koliko košta

Autor: Biznis.ba
Foto: Ilustracija
Kineska firma za pametne telefone Huawei objavila je u utorak da će njezin trostruki pametni telefon koštati više od 2800 dolara.

Telefon je počeo s prednarudžbama u subotu i trebao bi početi s prodajom u trgovinama 20. septembra. To je isti dan kada bi Appleova nova serija iPhonea 16 trebala biti lansirana u trgovinama, uključujući Kinu.

U ponedjeljak je Apple najavio da će njegov iPhone 16 Pro Max početna cijena od 1199 dolara, a iPhone 16 799 dolara. Predbilježbe počinju u petak, a prodaja u trgovinama 20. septembra.

Prvi set značajki Apple Intelligence AI bit će dostupan u besplatnom ažuriranju softvera sljedeći mjesec, priopćila je firma. Korisnici iPhonea 16, kao i iPhonea 15 Pro i Pro Maxa mogu koristiti nove funkcije.

Huaweijev Mate XT također dolazi sa značajkama umjetne inteligencije, poput prijevoda teksta i generiranja sadržaja temeljenog na oblaku, prema prezentaciji u utorak.

"Proveli smo pet godina težeći tome", rekao je Richard Yu, Huaweijev izvršni direktor i predsjednik upravnog odbora potrošačke poslovne grupe. To je prema CNBC-jevom prijevodu mandarinskog jezika, prenosi SEEbiz.

Mate XT dolazi u crvenoj i crnoj boji, u tri opcije pohrane s cijenama u rasponu od 19.999 juana (2.809 USD) do 23.999 juana (3.371 USD). Uređaj je u rasklopljenom stanju debeo 3,6 milimetara, s ekranom od 10,2 inča.

Telefon može prikazati sadržaj na jednom, dvostrukom ili trostrukom ekranu. Baterija mu je debela 1,9 milimetara. Mate XT također radi sa sklopivom tipkovnicom.

Više od 3,5 miliona ljudi naručilo je Huaweijev trostruki pametni telefon Mate XT do utorka u podne, prema web stranici firme.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba