20+ godina
sa vama
američki proizvođač

Intel suočen s problemima u Kini

Autor: Biznis.ba
Foto: X.com
Intelove proizvode koji se prodaju u Kini preporučili su za sigurnosnu provjeru od strane lokalnih dužnosnika koji tvrde da američki proizvođač čipova predstavlja "ozbiljne rizike" za nacionalnu sigurnost.

U priopćenju u srijedu navečer, Udruga za kibernetičku sigurnost Kine istaknula je navodne ranjivosti u Intelovim CPU čipovima, tvrdeći da nedostaci u upravljanju kvalitetom proizvoda i sigurnošću pokazuju "neodgovoran stav prema svojim klijentima", prema Google prijevodu.

CSAC je dalje optužio Intel za korištenje značajki daljinskog upravljanja za nadziranje korisnika dok je tajno instalirao stražnja vrata i za propuštanje rješavanja nedostataka koje su prijavili korisnici.

Daniel Newman, izvršni direktor The Futurum Group, istaknuo je da se sigurnosna procjena događa usred povećanih napetosti između Kine i SAD-a u vezi s kontrolama čipova i vodstvom AI-ja, prenosi SEEbiz.

“S obzirom na Intelove nedavne izazove, vrijeme je vjerojatno dobro orkestrirano jer se Intel suočava s nizom tržišnih izazova i sada se mora nositi s Kinom koja vrši pritisak na njegov značajan prihod i tržišni udio u regiji,” rekao je Newman.

Kina je činila 27,4% prihoda Intela u 2023., što je čini vitalnom za krajnji rezultat firme u vrijeme kada se njezine dionice bore nakon slabe zarade i smanjenja radnih mjesta.

Međutim, prema američkoj politici čipova, firmi je zabranjen izvoz nekih od svojih najnaprednijih proizvoda kineskim klijentima. Također je zabranjena isporuka određenim kineskim klijentima.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba