20+ godina
sa vama
ogroman rast

Rezultati Nvidije nadmašili očekivanja

Autor: Biznis.ba
Foto: Nvidia
Nvidia je objavila zaradu nakon završetka trgovine.

Za tromjesečje, firma je prijavila zaradu po dionici od 0,68 USD uz prihod od 26,3 milijarde USD. Analitičari su očekivali EPS od 0,64 dolara i prihod od 28,8 milijardi dolara. To je ogroman porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je Nvidia zabilježila EPS od 0,27 USD i prihod od 13,5 milijardi USD.

Firma je također dala smjernice za prihode za treće tromjesečje od 32,5 milijardi dolara plus ili minus 2%, analitičari su tražili 31,9 milijardi dolara.

Dionice giganta čipova pale su 6% nakon objave.

Najveći dio tog prihoda došao je od Nvidijinog izuzetno važnog poslovanja podatkovnog centra, koji je u tromjesečju donio 26,3 milijarde dolara u odnosu na očekivanja Wall Streeta od 25 milijardi dolara prihoda. Firma je zabilježila samo 10,3 milijarde dolara u segmentu u istom kvartalu prošle godine, prenosi SEEbiz.

Nvidia je svjetski lider u dizajnu AI čipova i softvera, kontrolirajući između 80% i 95% tržišta, prema Reutersu. I očekuje se da će i dalje držati to vodstvo kada počne izbacivati svoju sljedeću generaciju Blackwell linije čipova

Ipak, Nvidijini rivali ne spavaju na lovorikama. Ranije ovog mjeseca, AMD je objavio da preuzima ZT Systems u ugovoru procijenjenom na 4,9 milijardi dolara. Ovaj potez daje AMD-u više vatrene moći za izgradnju poslužitelja AI sustava, nešto što je bio glavni katalizator Nvidijine vlastite prodaje.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba