20+ godina
sa vama
Jeftin i efikasan

White Shark Graphene - Drugo ime za dobar miš

Autor: Biznis.ba
Foto: X
Perolaki i iznimno upravljivi miš, koji impresivno nisku masu postiže bez jeftinih trikova i košta svega 25 eura.

White Shark svoje proizvode običava nazivati prema vrstama morskih pasa, ali shvaćamo zašto Graphene odstupa od tog pravila. Grafen je, naime, sloj grafita debljine jednog atoma i dužine do nekoliko mikrometara, koji u molekularnoj strukturi izgleda poput dvodimenzionalne mreže ugljikovih atoma.

Krase ga izuzetna čvrstoća i elastičnost, velika električna vodljivost i izuzetno mala masa, zbog čega u novije doba primjenu pronalazi, među ostalim, u zvučničkim jedinicama slušalica i headseta više kategorije. White Sharkov miš u svom sastavu nema grafena, već svojim imenom skreće pažnju na svoju izuzetno nisku masu, od svega 47 grama.

Ako je vjerovati navodima proizvođača, radi se o najlakšem evropskom mišu – evropskom utoliko što je White Shark formalno hrvatski brend, prenosi Bug.hr

Graphene je oblikom simetričan, ali dvije tipke na njegovom lijevom boku znače da je ipak namijenjen dešnjacima. Glavne tipke, opremljene Huano prekidačima, odlične su: relativno mekane za pritisak, ali precizne i s konkretnim "klikom".

Bočne tipke imaju za nijansu veći hod, ali još uvijek su ugodne za korištenje. Kotačić je također vrlo upotrebljiv kao tipka, a i za scrollanje, zahvaljujući dobro izvedenom nazubljenju njegove čitave kontaktne površine.

Grapheneov driver nudi opcije za promjene funkcija tipki, namještanje DPI-ja i frekvencije uzorkovanja USB porta, izradu makroa te pohranu postavki u tri korisnička profila. Miš je tvornički namješten na uzorkovanje od 1.000 Hz, a optička razlučivost može se prebacivati pomoću tipke na njegovoj donjoj strani, i to između 800, 1.600, 2.400, 3.200, 4.000 i 6.200 DPI. U softveru je podržana još i interpolisana razlučivost od 12.400 DPI, čije korištenje treba izbjegavati.

Masa od 47 grama dobro je izbalansirana te kod brzih akcija i "veslanja" ne dolazi do padanja prednjeg ili stražnjeg dijela uređaja. Svoju upravljivost Graphene može zahvaliti (i) odličnom, mekanom, vrlo fleksibilnom kablu, koji se po podlozi giba uz minimalno trenje, stoga ni na koji način ne sputava kretanje miša.

Takva vrsta opletenog kabela u posljednjih se nekoliko godina pokazala najboljim izborom za žične miševe te ga je lijepo vidjeti kod modela koji, osim što teži ultimativnoj upravljivosti, također košta samo 25 eura.

Na mjestu spoja lijeve i desne glavne tipke, ispod kotačića, nazire se svjetlost ugrađene LED-ice, koja se u radu neprestano pretapa između raznih boja.

Ako ne instalirate pripadajući driver, tada će sve vrijeme biti zelena. Ne treba očajavati u slučaju da vam ta boja ne odgovara – LED-ica je zaista malena, i u praksi se praktički ne vidi.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba