20+ godina
sa vama
Partnerstvo za modernizaciju

Ambasada SAD dala podršku IDDEEA-i za uvođenje digitalnih inovacija

Autor: Biznis.ba
Sastanak direktora IDDEEA BiH i direktora Kancelarije Ambasade SAD-a u Banjoj Luci
Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), prof. dr. Almir Badnjević, ugostio je direktora Kancelarije Ambasade SAD-a u Banjoj Luci, gospodina Todda Bullocka.

Na sastanku su predstavljeni noviteti koje je IDDEEA BiH napravila u proteklom periodu, sa posebnim osvrtom na digitalne inovacije. Direktor Badnjević istakao je važnost digitalnog potpisa te najavio uskoro predstavljanje digitalnog novčanika koji će dodatno poboljšati korisničko iskustvo.

“Digitalni potpis koji je IDDEEA BiH nedavno implementirala predstavlja jednu od osnovnih tehnoloških komponenti ovog sistema, a koji omogućava građanima da elektronski potpisuju dokumente i obavljaju poslove s državnim institucijama i privrednim subjektima na brz, efikasan i siguran način”, naglasio je direktor Badnjević.

Gospodin Bullock je naglasio važnost partnerstva između IDDEEA BiH i Sjedinjenih Američkih Država u poboljšanju sistema identifikacije i evidencije u Bosni i Hercegovini.

“Prva velika korist digitalnog potpisa za građane Bosne i Hercegovine je značajna ušteda vremena. Ovo posebno olakšava život ljudima koji žive u udaljenim područjima ili onima koji su mobilno ograničeni”, kazao je Bullock.

Ovo partnerstvo i tehnološke inovacije koje su predstavljene na sastanku predstavljaju siguran korak ka modernizaciji sistema identifikacije i evidencije u Bosni i Hercegovini, što će rezultirati poboljšanim korisničkim iskustvom i olakšanjem života građanima.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba