20+ godina
sa vama
BiH

Bećirović: Potrebno afirmirati uspješna preduzeća i ljude

Autor: Biznis.ba
berat

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović danas je tokom borvaka u Zenici posjetio preduzeće Femetall doo, poručivši tom prilikom da je potrebno afirmirati uspješna preduzeća i ljude te ne dozvoliti da negativne vijesti dominiraju.

-Širom Bosne i Hercegovine puno je uspješnih projekata o kojima gotovo niko ne govori. Vratimo optimizam u naše društvo i cijenimo ljude koji zapošljavaju našu mladost. To je najbolja investicija za budućnost Bosne i Hercegovine - podvukao je Bećirović..

Istakao je da sve strukture društva trebaju biti usmjerene ka kreiranju boljeg poslovnog ambijenta i otvaranju novih radnih mjesta.

-Spas za sve građane naše zemlje je okretanje ekonomiji, podizanje životnog standarda i afirmacija uspješnih privrednih kolektiva. Uspješna preduzeća doprinose sveopćem boljitku u jednom društvu, kroz zapošljavanje, plaćanje poreza i izgradnju zemlje. Stoga bi se na svim nivoima morao pronaći adekvatan pristup poslovnim idejama i inicijativama, odnosno poslovnim društvima - smatra on.

Poslovanje preduzeća u Bosni i Hercegovini i danas je, podsjetio je, opterećeno starim predrasudama, da su uspješni ljudi i uspješna preduzeća obično u koliziji sa zakonom. Novo vrijeme zahtijeva promijenjen pristup i aktivnu podršku privrednim subjektima, jer samo na takav način možemo izgraditi bogato i ekonomski stabilno društvo, zaključio je Bećirović

(Biznis.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba